Το εργαστήριο CAD/CAM/CAE του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δ.Μ. συμμετέχει μέσω της Συνεργατικής Πλατφόρμας “viewCAD” στην έκθεση “Η Βρετανία του Προσαλέντη – Σύγχρονη Προοπτική”, στην Ιόνιο Ακαδημία, 1 – 20 Σεπτεμβρίου 2018.
Ομάδα εργασίας της συνεργατικής πλατφόρμα viewCAD των δυο ιδρυμάτων: Ορέστης Αουφχάιμερ, Νικόλαος Ευκολίδης, Άννα Καμπουρίδου, Χάρης Κοντοσφύρης, Παναγιώτης Κυράτσης, Αθανάσιος Μανάβης, Πρόδρομος Μηνάογλου, Ηλίας Μπαρκαλής, Κυριακή Πλάκα, Άγης Ρόμπολας.
Επιστημονικός συντονισμός της viewCAD:
- Παναγιώτης Κυράτσης (Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας)
- Χάρης Κοντοσφύρης (Αναπληρωτής Καθηγητής- συντονιστή του τρίτου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤΠΔΜ)
Η έκθεση αποτελεί μέρος τρίπτυχης έκθεσης με την επιμέλεια του Μεγακλή Ρογκάκου και στο σύνολο γίνεται προσπάθεια να διερευνηθεί η παγκόσμια κληρονομιά που κληροδότησε η Κέρκυρα. Ανάμεσα στα γεγονότα των εκθέσεων έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία του ΤΕΙ Δ.Μ. και του εργαστηρίου CAD/CAM/CAE που υλοποίησε μια πρόταση συνεργατική και συγχρονική για την αντικατάσταση του χαμένου ολόγλυφου γλυπτικού συμπλέγματος (1864) του Έλληνα γλύπτη Παύλου Προσαλέντη με τίτλο “Βρετανία ” για να ξανα- επιστεγάσει την πρόσοψη του Ανακτόρου των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα.